Creditimpact

Franchise VS Crowdfunding

Waardoor passen Franchise en Crowdfunding zo goed bij elkaar?

HET ANTWOORD IS eenvoudig!

rijkweidte-creditimpactkopie

Reikwijdte

Franchiseformules zitten voor wat  de financieringsbehoefte betreft meestal in de ideale reikwijdte van crowdfunding tussen de € 150.000,- en € 500.000,- Dat zijn bedragen waar de grote banken niet snel voor warmlopen en ook geen aantrekkelijke kredietvoorwaarden voor willen bieden.

snelheid-icon-home-credit

Snelheid

Ook komen de banken hier snelheid te kort. Een professioneel crowdfundingplatform kan door de hulp van de franchisegever voortvarend handelen. De snelle financiering via crowdfunding vertelt de franchisenemer bovendien dat het wel goed zit met de franchiseformule.

kruisbestuiving-icon-credit

Kruisbestuiving

De franchisegever werkt hierdoor graag met crowdfundingplatforms. Door het transparante karakter en het inschakelen van een groot publiek betekent het crowdfundingproces een extra boost voor de naamsbekendheid. De zeer grote kans op succes is weer koren op de molen van het crowdfundingplatform, waar en goede reputatie cruciaal is. Zo ontstaat een leuke wisselwerking waarbij alle partijen winnen.

vertrouwen-icon-creditpng

Vertrouwen

Bij zaken doen draait alles om geloofwaardigheid en vertrouwen, zeker op het vlak van financieringen. Het crowdfundingproces is open en eerlijk. Er wordt een financieringsvoorstel naar buiten gebracht, ondersteund door een bekende franchiseformule. De onderbouwing is dus niet op lucht gebaseerd en de franchisegever verbindt er zijn reputatie aan. Dat is zeer geruststellend voor investeerders.

”De hierboven geschetste positieve synergie blijkt ook uit de groei van het aantal franchisenemers dat voor crowdfunding kiest in plaats van een bancaire financiering.”

SAMEN kunnen WIJ het realiseren

Franchise Financieren
A-la-Carte