Ga naar de inhoud

Franchise

Crowdfunding en franchise de ideale combinatie
Creditimpact

CROWDFUNDING EN FRANCHISE

Crowdfunding en franchise, een huwelijk dat we steeds meer zien. Steeds meer formules zien de voordelen in van crowdfunding en zien in dat deze manier van financieren ook eenvoudig te implementeren is binnen de formule.

Franchise is een wereld apart. Wist u bijvoorbeeld dat er zo’n 1000 franchiseformules in Nederland zijn? Veel mensen denken meteen aan de bekende logo’s in de winkelstraten, maar franchise is veel meer dan dat. In elke branche, in elke sector zijn inmiddels talloze franchiseformules actief. Denk aan zorginitiatieven, de uitvaartbranche, de automotive sector, noem het allemaal maar op.

Wij hebben de ervaring dat steeds vaker projecten in de Franchisebranche met crowdfunding gefinancierd worden. Wij leggen u uit waarom Franchise en Crowdfunding zo goed bij elkaar passen. 

REIKWIJDTE 
Franchiseformules zitten voor wat de financieringsbehoefte betreft meestal in de ideale reikwijdte van crowdfunding tussen de € 25.000,- en €  500.000,-. Dit zijn bedragen waar de grote banken vandaag de dag niet snel voor warmlopen en ook geen aantrekkelijke kredietvoorwaarden voor willen bieden.   

SNELHEID 
Ook komen de banken hier snelheid te kort. Een professioneel crowdfunding platform kan door de hulp van de franchisegever voortvarend handelen. De snelle financiering via crowdfunding vertelt de franchisenemer bovendien dat het wel goed zit met de franchiseformule. 

KRUISBESTUIVING 
De franchisegever werkt hierdoor graag met crowdfundingplatforms. Door het transparante karakter en het inschakelen van een groot publiek, betekent het crowdfundingproces een extra boost voor de naamsbekendheid. De zeer grote kans op succes is weer koren op de molen van het crowdfundingplatform, waar een goede reputatie cruciaal is. Zo ontstaat een plezierige wisselwerking waarbij alle partijen winnen. 

VERTROUWEN 
Bij zaken doen draait alles om geloofwaardigheid en vertrouwen, zeker op het vlak van financieringen. Het crowdfundingproces is open en eerlijk. Er wordt een financieringsvoorstel naar buiten gebracht, ondersteund door een bekende franchiseformule. De onderbouwing is dus niet op lucht gebaseerd en de franchisegever verbindt er zijn reputatie aan. Dat is zeer geruststellend voor investeerders. 

De hierboven geschetste positieve synergie blijkt ook uit de groei van het aantal franchisenemers dat voor crowdfunding kiest in plaats van een bancaire financiering. 

Kortom, het is de ideale win-win situatie waarin franchisenemer en franchisegever elkaar helpen beter te worden en te groeien.  

Heeft u vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op als u meer informatie wenst over de mogelijkheden en onze dienstverlening.

''Het is de crowd die't hem doet!''

Chat openen
1
Scan de code
Welkom op de website van Creditimpact, Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?👋