Ga naar de inhoud

SHAREFUNDING

INNOVATIEF & DUURZAAM FINANCIEREN
Creditimpact

WAT IS sharefunding

Sharefunding is een innovatieve en duurzame manier om uw bedrijf te financieren, waarbij investeerders een klein deel van uw bedrijf kopen in ruil voor financiële ondersteuning. U geeft dus aandelen uit.

Sharefunding kan ook worden gebruikt om vreemd vermogen af te lossen, zodat het bedrijf meer waard wordt en kan groeien en verbeteren zonder schulden. De investeerder wordt economisch mede-eigenaar en ambassadeur van uw bedrijf. Het uitgeven van aandelen en de betrokkenheid die het met zich meebrengt is al eeuwenlang een belangrijke en succesvolle financiële tool. U kunt dan teruggaan naar de oorsprong van het aandeel in de VOC-tijd, maar ook vandaag gebruiken bedrijven als Tesla, Apple en Amazon aandelen om hun bedrijf verder te laten groeien. Is sharefunding dan alleen weggelegd voor grote bedrijven? Zeker niet, ook MKB-bedrijven kunnen uitstekend uit de voeten met sharefunding.

Sharefunding is familie van crowdfunding. In beide gevallen gaat het om een proces waarbij een groep mensen (investeerders) gezamenlijk financiële middelen bijdraagt om een project, bedrijf of initiatief te ondersteunen.

Bij sharefunding, of equity crowdfunding, kopen investeerders aandelen of een belang in het bedrijf of project waarin ze investeren. Ze worden dus mede-eigenaar van het bedrijf en hebben recht op financiële rendementen, zoals dividenduitkeringen of een deel van de winst als het bedrijf succesvol is.

Heeft u vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op als u meer informatie wenst over de mogelijkheden en onze dienstverlening.

''Het is de crowd die't hem doet!''

Chat openen
1
Scan de code
Welkom op de website van Creditimpact, Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?👋