Ga naar de inhoud

Opties

Hoe wij u kunnen helpen!
Wij zijn de oplossing!

Waarom is de bank
geen optie

Als u op zoek bent naar een financiering voor uw bedrijf, staat u voor de keuze tussen de traditionele bancaire financiering of die van de alternatieven. Tijdenlang was de bank de meest voor de hand liggende keuze als u een financiering voor uw bedrijf nodig had. U had een contactpersoon, die kende u en uw bedrijf al jaren en nadat u uw financieringsvraag had gesteld, zei uw bankier “Ik ga het voor u in orde maken”. En dat gebeurde dan ook. Die tijd is voorbij.  In veel gevallen is de bank niet meer de meest logische partij.  

Banken hanteren vaak strikte criteria en vereisten bij het verstrekken van leningen. Ze voeren uitgebreide kredietbeoordelingen uit, inclusief beoordeling van de kredietgeschiedenis, financiële positie en dekkingsvermogen van het bedrijf. Dit kan voor startende bedrijven of bedrijven met beperkte financiële geschiedenis en zekerheden een obstakel vormen. Bovendien moeten financieringsaanvragen vaak door meerdere niveaus van goedkeuring gaan, wat de tijdlijnen kan vertragen. 

Voor veel ondernemers is de financieringsbehoefte meestal tussen € 150.000 tot € 500.000. Dat zijn bedragen waar de grote banken niet snel voor warmlopen en ook geen aantrekkelijke kredietvoorwaarden voor willen bieden. Veel banken hebben gekozen voor een terughoudend financieringsbeleid, waardoor de kans op een ‘ja’ steeds kleiner wordt.   

Met de opkomst van nieuwe financieringsvormen, zoals crowdfunding en sharefunding hebben bedrijven nu toegang tot een breder scala aan financieringsbronnen. Deze alternatieve financieringsmogelijkheden kunnen aantrekkelijker zijn vanwege hun flexibiliteit, snelheid en de mogelijkheid om specifieke investeerders of doelgroepen aan te spreken. Het is dus goed om al uw opties in kaart te brengen en u goed te laten adviseren.  

Crowdfunding

Crowdfunding  is de financieringsvorm waarbij de financiering voor een project of onderneming opgehaald wordt bij een grote groep van investeerders. Dit kunnen zijn particulieren,  zakelijke investeerders, professionele maar ook familie, vrienden en andere enthousiastelingen die geïnteresseerd zijn in uw project. Ondernemers presenteren hun financieringsaanvraag online en vragen potentiële funders om hun zakelijke ambities te financieren. In ruil daarvoor ontvangen de investeerders een financiële tegenprestatie in de vorm van rente en vaak ook nog als extra een incentive.  

In plaats van afhankelijk te zijn van één enkele financier, kunt u  een groep van ambassadeurs opbouwen die uw project ondersteunt. 

Sharefunding

Sharefunding is een innovatieve en 
duurzamemanier om uw bedrijf te financieren. Het geeft de mogelijkheid om aandelen te verkopen in ruil voor kapitaal. Met het Sharefunden van aandelen kan vreemd vermogen worden afgelost, wordt het bedrijf meer waard en kan het groeien en verbeteren zonder schulden. De investeerders worden economisch mede-eigenaar van een deel van uw bedrijf en hebben recht op financiële rendementen, zoals dividenduitkeringen of een deel van de winst als uw bedrijf succesvol is. 

Sharefunding is familie van crowdfunding. In beide gevallen gaat het om een proces waarbij een groep investeerders  gezamenlijk financiële middelen bijdraagt om een project, bedrijf of initiatief te ondersteunen. 

Creditimpact

Kennis maken

Wij starten met een kennismaking bij u op kantoor. Dit gesprek is voor onze rekening en bedoeld om vrijblijvend met u te bespreken of onze dienstverlening past bij uw behoeftes en verwachtingen. Tijdens dit gesprek lichten wij onze werkwijze, aanpak en verdienmodel toe, zodat u hiermee kunt beslissen of u gebruik wilt maken van onze diensten. Uiteraard zullen wij u tijdens dit gesprek alle ins en outs vertellen betreft crowdfunding en sharefunding.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via e-mail hkreuger@creditimpact.nl of telefoonnummer 06-57955805.

Heeft u vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op als u meer informatie wenst over de mogelijkheden en onze dienstverlening.

''Het is de crowd die't hem doet!''

Chat openen
1
Scan de code
Welkom op de website van Creditimpact, Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?👋